logo

Pokožka a vlasy – 7 živín potrebných pre zdravú pleť a vlasy.

7 živín potrebných pre zdravú pleť a vlasy.

Žiariaca pokožka a vlasy sú výsledkom zdravého tela. Ak máte pocit, že vaša pokožka a vlasy nie sú na tom najlepšie, mali by ste zvážiť zaradenie vitamínov do vášho jedálnička. Poďme sa spoločne pozrieť na to aké vitamíny sú vhodné pre našu pokožku a vlasy.

Vitamín C

Zdroj: Citrusové ovocie, jahody, žltá paprika

Vitamín C pomáha znížiť poškodenie spôsobené UV žiarením. Ako uvádza dermatologička Francesca Fusco, špecialistka  na pokožku a vlasy, vitamín C je potrebný pre správnu tvorbu kolagénu a napomáha pri správnom vývoji pokožky a vlasov. Odporúčame vám zaradiť rôzne doplnky výživy obsahujúce vitamín C pre extra účinok.

Vitamín E

Zdroj: Oriešky, mandle, špenát, slnečnicový olej

Vitamín E je veľmi silný antioxidant a bráni naše telo proti voľným radikálom, ktoré poškodzujú našu pokožku. Hojí rany, omladzuje pokožku, znižuje únavu a rozširuje cievy čím bráni zrážanlivosti krvi.

 

carrots-2387394_640

 

Vitamín A

Zdroj: Mrkva, sladké zemiaky, tekvica

Vitamín A pomáha bojovať proti starnutiu a to tak, že urýchľuje premenu buniek a pretlačí mladšiu pokožku na povrch rýchlejšie. Berte na vedomie, že užívanie vitamínu A môže byť efektívne pri skrývaní vrások, ale môže spôsobovať aj začervenania hlavne pri prvom užití.

salmon-518032_640

Omega-3 mastné kyseliny

Zdroj: losos, sladké sójové boby, vlašské orechy

Omega-3 mastné kyseliny tvoria asi 3% vlasu a sú súčasťou buniek na pokožke hlavy. Podporujú zdravý rast vlasov a cirkuláciu krvi v pokožke na hlave.

Železo

Zdroj: sezamové jadierka, špenát, šošovica, fazuľa

Železo je kľúčom k silným vlasom. S nedostatkom železa sú vlasy slabé a lámu sa a to z dôvodu nedoručenia kyslíka do pokožky hlavy a vlasových folikulov.

Biotín

Zdroj: Vajcia, losos, avokádo, arašidy, karfiol

Nedostatok biotínu spôsobuje vypadávanie a lámanie vlasov, ale pridaním biotínu získate späť silné vlasy a predídete ich vypadávaniu. Pozor! Biotín neurýchľuje rast vlasov. Cyklus rastu vlasov je genetický daný a nedá sa upraviť.

Zinok

Zdroj: Ustrice, kuracie mäso, oriešky, fazuľa

Ak máte problém so suchou pokožkou hlavy, môže to byť spôsobené nedostatkom zinku. Málo zinku môže spôsobiť aj lupiny, šúpanie pokožky na hlave alebo suchú pokožku. Zinok asistuje pri riadení naturálnej mazivosti pokožky.

Vlasy, nechty a pokožka

Všetky potrebné vitamíny a minerály potrebné pre vlasy,nechty a pokožku sú obsiahnuté v jednom sirupe.

VÝNIMOČNÝ KOLAGÉN

 

 

 

 

 

Odporúčane produkty

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Obsah článku

Môže Vás zaujímať

liver

Starostlivosť o pečeň, prevencia

Je skvelé, že sa zaujímate o zdravie a funkciu pečene. Pečeň je skutočne kľúčový orgán v našom tele, ktorý zohráva mnoho dôležitých úloh vrátane detoxikácie,

bilinky

TOP 5 biliniek pre Vaše zdravie

Ahoj! S radosťou vám poskytnem informácie o piatich bylinkách, ktoré sú známe svojimi pozitívnymi účinkami na zdravie. Pri ich používaní je však dôležité mať na